App Detial

« back

Nyári mese - Bogyó és Babóca

Seller: ONCE Digital Arts
Price: FREE


Download Nyári mese - Bogyó és Babóca free via AppsHawk.

A Bogyó és Babóca mesék főszereplője Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány. Az Évszakos könyvből készült alkalmazás nyári meséje Bogyóról szól, akinek sehogyan sem sikerül megsütnie a palacsintát. Babóca azonban a segítségére siet, míg a nap végén barátaikkal együtt lakomáznak a vízparton.

A Bogyó és Babóca sorozat első kötete 2004-ben jelent meg az építészmérnök végzettségű Bartos Erika rajzaival és szövegével, a Pozsonyi Pagony könyvkiadó gondozásában. A sorozat hamarosan a legkisebbek kedvencévé vált, népszerűsége szájról szájra terjedt. Az első kötetet sok újabb könyv követte, melyek főszereplője Babóca, a katicalány, Bogyó, a csigafiú, és barátaik.

A sorozat számos díjat tudhat magáénak. A Bogyó és Babóca bábkiállítás Múzeumbarát elismerést kapott Székelyudvarhelyen és oklevelet a Szabadkai Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon, a Bogyó és Babóca rajzfilmmel a Kedd Animációs Stúdió elnyerte Kínában a Jiangyini Nemzetközi Gyerekfilm-fesztivál Legjobb Rövidfilm díját, az olaszországi Premio Cartoon Kids díjat és a Kecskeméti Filmfesztivál közönségdíját, a rajzfilmet bemutatták a Japán Animációs Fesztiválon is. A Bogyó és Babóca könyvek kiérdemelték az Isztambuli Könyvfesztivál Plakettjét, 2016-ban pedig a Bogyó és Babóca sorozat megkapta az év legnépszerűbb mesekönyvének ítélt Aranykönyv-díjat. A szerző 2015-ben Pro Familiis díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériumától, kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként.

„A Bogyó és Babóca sorozat kedves rajzokkal teli, gyönyörű kiadás.” (Élet és Irodalom)

“Tanulságos, kerek történetek ezek, amelyek szeretni tanítanak, segítőkészségre, önfeláldozásra, jószívűségre nevelnek. Egyszerű képi és nyelvi megoldások, mégis kerek egészet alkotnak. Alapszínekkel festett házikók, megmosolyogtató vonalfigurák, kedves pillanatok. Egyszerű történetek, nagy szívvel. ” (Magyar Nemzet)

“Bogyó és Babóca, két nagyon eredeti, saját személyiséggel bíró, kidolgozott karakter, kalandozásuk nem tanmese, hanem az óvodás erdei lények mindennapjainak, konfliktusainak, örömeinek megélése és a kicsiket körülölelő természet felfedezése.” (Origo)

“A Bogyó és Babóca - történetek a békés együttélésről szólnak egy kiszámítható és jól működő világban, ahol – noha konfliktusok mindig vannak – lehet tudni, hogy leleményességgel, kedvességgel, odafigyeléssel a dolgok megoldhatók. Bartos Erika nagyon szívből csinálja azt, amit csinál.” (Tíz éves a Bogyó és Babóca sorozat, Pagony)

“A példátlanul sikeres, sokkötetesre rugó és a kifáradás semmiféle jelét nem mutató Bogyó és Babóca sorozatban a méretezésnek, arányosításnak szakszerű, íróilag-művészileg következetesen alkalmazott módszerét alakította ki Bartos Erika. A teremtett világát jól ismerő, teljesen átlátó szerzői akarat és felelősség a szöveg megannyi szintjén észreveteti magát.” (Tóth Ákos, Faludy-díjas kortárs irodalom- és Tandori - kutató)

Screens